همیشه آنلاین

با ما همیشه آنلاین و به روز باشید.

همیشه آنلاین

با ما همیشه آنلاین و به روز باشید.

منظور از هیئت مدیره در شرکت ها چیست؟


هیئت مدیره ، ازگروه رهبر تشکیل میشود. از افرادی انتخاب میشوند که کارهای سیاست گذاری و تصمیم های بزرگ را دردست دارند و یکی از وظیفه های اصلی هیئت مدیره انتصاب مدیر عامل و نظارت بر کارهای اوست .

یکی دیگر از نقش های هیئت مدیره این است که باید، تمامی تصمیم هایی که در کارکرد بلند مدت شرکت موثر هستند را نهایی کند. به عبارتی دیگر همه ی شرکت ها زیر نظر هیئت مدیره کنترل می‌شوند. هماهنگ کردن و سازگاری با سهام دارها و کار مدیران ارشد را نظاره می کنند. سه گروه برای مشخص کردن راه و عملکرد شرکت وجود دارند. (هیأت مدیره، مدیریت، سهام داران)

ممکن است که هیات مدیره در سازمان از زیر بار مسئولیت ها شانه خالی کرده و سازمان را ترک کند، که این موضوع باعث میشود افرادی عضو اعضا هیات مدیره دچار نگرانی شوند. برخی از اعضا  علم و دانش کافی را ندارند و نمی‌توانند مدیران ارشد را راهنمایی کنند.

درخواست بیشتر مردم از دولت این بوده که برای مطمئن تر شدن نسبت به افراد هیات مدیره، هیات مدیره حرفه ای و فعال را به جای هیات مدیره های کاغذی و سنتی جایگزین کنند.

درجه و مرتبه مدیر عامل در شرکت بالاتر است که مسئولیت اصلی آن توسعه، پیاده کردن و به اجرا درآوردن استراتژی بالا می باشد. همچنین تصمیم گیری های شرکت برعهده او می باشد. مدیریت کل شرکت، عمل کردن نقش اصلی و نقطه مهم بین هیات مدیره و عملیاتی آن شرکت است. مدیرعامل جایگاهی را که هیات مدیره دارد، دارا می باشد. برخی اوقات ممکن است رئیس هیات مدیره و مدیر عامل یک فرد باشند.

نقش مدیر عامل در هر شرکتی از شرکت های دیگر متفاوت است و اندازه ها و کارآیی ها فرق دارد. در شرکت های کوچک مدیر عامل نقش بیشتری دارد. برای مثال: تصمیم های تجاری زیادی میگیرند یا حتی در سطح پایین تر مثل استخدام کردن کارمندان خود نیز نقش دارند. اما در شرکت های بزرگ با استراتژی های سطح بالا شرکت در ارتباط هستند و مدیریت کردن بخش های مختلف توسط مدیران و برخی از بخش ها صورت میگیرد.

نقش رئیس هیات مدیره:

رئیس هیات مدیره، مدیریت کردن و ریاست در داخل جلسه ها را در نظر دارد و می‌تواند این اطمینان را بدهد که جلسه با نظم و دقت و به درستی انجام و برگزار می شوند. همچنین برای رسیدن به یک توافق عام تصمیم میگیرند. این مقام و جایگاه، با جایگاه مدیر عامل متفاوت است و میتوانند کار هایی به صورت تمام وقت و یا نیمه وقت انجام دهند. ثبت شرکت و ثبت برند از مهم ترین خدماتیست که باید برای شرکت ها در نظر گرفت.

هیات مدیره در سازمان ها:

قانون و اهداف مسئولیت و نقش های هیات مدیره در هر کشور با کشورهای دیگری متفاوت است. از نظر و دید قانون وظیفه و نقش هیات مدیره ها هدایت کردن است نه مدیریت کردن شرکت ها.

 جایگاه هیات مدیره دو رکن دارد:

۱)جمع عمومی صاحب های سهام

۲)بازرس قانون

اختیاراتی که یک هیات مدیره دارد، شامل: کلیه کارهای اجرایی، کار عملیاتی، استخدام کردن، معامله های بانکی و بیمه ای و قراردادهای شرکت یا سازمان ها است که اختیار و صلاح دانستن را در دست دارند. همچنین میتوانند در مقام و جایگاهشان موثر باشند و باعث موفقیت یا عدم موفقیت آن شرکت یا سازمان شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد