همیشه آنلاین

با ما همیشه آنلاین و به روز باشید.

همیشه آنلاین

با ما همیشه آنلاین و به روز باشید.

همه چیز در مورد دستگاه های پزشکی


مواد اولیه دارویی و صنعت داروسازی شاخه ای از اقتصاد است که زنجیره طراحی، تولید و توزیع را تشکیل می دهد. پیشرفت فناوری، نوآوری در تحقیق، توسعه و افزایش تقاضای مواد اولیه دارویی در سال های اخیر از دلایل رشد این بخش در بازار مالی بوده است. محدودیت های زیادی در خصوص کیفیت و الزامات قانونی صنایع دارویی و مواد اولیه دارویی وجود دارد. بنابراین عملکرد آنها نسبت به سایر صنایع متفاوت خواهد بود. صنعت داروسازی در تمامی مراحل تولید، نگهداری و توزیع نیاز به دقت و مراقبت بالایی دارد. تهیه مواد اولیه دارویی با کیفیت بالا یکی از مهمترین و اساسی ترین مراحل به شمار می رود. در زیر با انواع مواد اولیه دارویی بیشتر آشنا می شویم.

داروسازان از انواع مواد اولیه دارویی در ظروف آزمایشگاهی استفاده می کنند

همه تجهیزات پزشکی متفاوت است

به طور کلی محصولات حاوی یک ماده یا ترکیبی از فرآورده های دارویی را دارو می گویند. استفاده از انواع فرآورده های دارویی خام به گونه ای است که در درمان بیماری ها، رفع مشکلات جسمی و روحی اهمیت دارد. می توان گفت مواد اولیه معدنی، گیاهی، حیوانی، مصنوعی و نیمه مصنوعی بیشترین مصرف را در پزشکی دارند. این مواد معمولا به دو گروه داروهای گیاهی فعال و غیر فعال تقسیم می شوند.

متداول ترین مواد اولیه دارویی عبارتند از: اسید کلریدریک و سود سوزآور یا هیدروکسید سدیم. این مواد شیمیایی اغلب برای تولید داروهای مختلف استفاده می شوند. این دو ماده اولیه دارویی به عنوان تنظیم کننده pH، کاتالیزور برای واکنش های شیمیایی و عوامل کاهنده استفاده می شوند. از این مواد خام دارویی برای تولید مواد شیمیایی دیگر مانند اسید اسکوربیک، اسید پارا آمینوبنزوئیک و اسید سالیسیلیک نیز استفاده می شود.

چسب های دارویی

چسب ها نوعی دارو هستند که چسب هایی هستند که برای چسباندن و یکپارچه سازی مواد تشکیل دهنده داروها استفاده می شوند. از بانداژ برای فشرده سازی قرص ها و افزایش قوام مواد دارویی استفاده می شود. بسته های خشک و محلول وجود دارد، اما نوع محلول بهتر است. به طور کلی می توان گفت که لینک ها شامل موارد زیر است:

چسب طبیعی

پلیمر یا مصنوعی یا نیمه مصنوعی است

قند

بایندرها به عنوان مواد خام دارویی شامل ژلاتین، پلیمر، گوار، پکتین، آمیلیم، ساکارز، شربت ذرت، گیره، آلژینات سدیم و سیلیکات آلومینیوم منیزیم می باشد.

داروهای ضد التهاب

اثر بیولوژیکی داروها به جذب مناسب بستگی دارد و برای جذب آسان دارو باید در شیره های دستگاه گوارش حل شود که این کار توسط واشرهای دارو انجام می شود. به طور کلی می توان گفت که راه اندازی یک دارو به موارد زیر بستگی دارد.

میزان پوسیدگی

برای تسریع عملکرد داروها به ویژه قرص ها به مواد تجزیه کننده نیاز دارید. تجزیه کننده ها قرص را در دستگاه گوارش از بین می برند و آن را به دانه های کوچک تبدیل می کنند. هرچه مواد کمتر حل شوند، سریعتر حل می شوند. مواد اولیه داروهای تجزیه کننده مورد استفاده در تولید قرص عبارتند از ژلاتین، آلژینات سدیم، آمیل، گواریک، اسید آلژینیک، نشاسته و متیل سلولز.

پرکننده های دارویی

مواد جانبی دارویی دیگر مواد دارویی هستند که به عنوان مواد دارویی غیر فعال شناخته می شوند. این ترکیب برای افزایش مقدار یک دارو استفاده می شود. افزایش مقدار دارو گاهی اوقات می تواند فشرده سازی یا تولید دارو را آسان تر کند. اجزای اصلی دارویی فیلر شامل ساکارومایسس لاکتات، آمیلوم، کلسیم فسفاتاز و کربن کلسیم است. یک نکته مهم این است که برخی از پرکننده ها به عنوان چسباننده نیز استفاده می شوند و همزمان به عنوان پرکننده و بایندر استفاده می شوند. این مواد اولیه دارویی اغلب بزرگ و کروی هستند. این منابع عبارتند از سولفات کلسیم، آمیلوم، سلولز میکروکریستالی، کربنات کلسیم، مانیتول، ساکارز، گلوکز و سوربیتول.

روان کننده های دارویی

روان کننده ماده اصلی دارو است که اصطکاک بین دیواره شربت و لبه قرص را تا حد زیادی کاهش می دهد. این نوع مواد خام باعث سهولت در فشرده سازی و توزیع دارو شده و از چسبیدن دارو به بسته بندی جلوگیری می کند. روان کننده ها بر اساس حلالیت در آب به دو گروه محلول در آب و نامحلول در آب تقسیم می شوند. انتخاب روان کننده به نوع دارو، خواص شیمیایی و فیزیکی آن بستگی دارد. مهمترین روان کننده ها عبارتند از استئارات منیزیم، تالک، موم، پارافین و اسید بوریک.

مواد اولیه دارویی رنگ

در صنعت داروسازی از رنگ ها به عنوان مواد اولیه دارویی برای پنهان کردن رنگ های دارویی ناخواسته استفاده می شود. علاوه بر این، استفاده از رنگ ها باعث می شود که محصول به راحتی تشخیص داده شود و ظاهری جذاب داشته باشد. چنین مواد اولیه دارویی اثر درمانی ندارند و توانایی افزایش پایداری دارو را ندارند. البته باید گفت که رنگ آمیزی نادرست و نادرست تاثیر زیادی بر کیفیت محصول دارد.

نکته مهم در مورد مواد اولیه این است که باید طبق قوانین در صنعت داروسازی استفاده شود. بیشتر رنگ ها در آب محلول هستند، اما برخی هستند که اینطور نیستند. رنگ های غیر قابل تجزیه خطر تداخلات احتمالی با مواد فعال و سایر مکمل های دارویی را کاهش می دهد. از مهم ترین رنگ ها در صنعت داروسازی می توان به اریتروسین، آلوئه قرمز و تارتازین اشاره کرد.

سوالات متداول در مورد مواد اولیه دارویی

1- نقش مواد موثره دارویی چیست؟

یکی از انواع اصلی ترکیبات دارویی، ماده فعال لازم برای عملکرد دارو است. در میزان و نوع استفاده از این مواد باید احتیاط کرد. زیرا نقش مهمی در عملکرد دارو دارد

2- نقش مواد اولیه دارویی کم فعال چیست؟

ترکیبات دارویی غیرفعال در انواع داروها و اهداف مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد اغلب برای بهبود داروها استفاده می شوند.

3- آفت کش های بی اثر چه ویژگی هایی دارند؟

ترکیبات دارویی غیر فعال دارای خواص ضد الکتریسیته ساکن و ضد رطوبت هستند. به همین دلیل از آن به عنوان ترکیبات نرم کننده و روان کننده نیز استفاده می شود.

4- نقش مواد اولیه پوشش دارویی چیست؟

یکی از مهم ترین مواد اولیه دارویی، پوشش دهنده هایی است که عملکرد آنها بهبود طعم و بوی نامطبوع داروها است.

5- عطر به عنوان ماده اولیه دارویی چه وظیفه ای دارد؟

برای طعم دادن به دارو و بهبود طعم دارو از مواد طعم دهنده به عنوان مواد اولیه دارو استفاده می شود. استفاده از آن استفاده از دارو را برای بیمار قابل قبول تر می کند. برای تهیه انواع مواد اولیه دارویی می توانید با کارشناسان فروش شرکت بازرگانی کیمیا تجارت تات تماس حاصل فرمایید.

رفرنس مقاله:  https://exirchemi.com/  

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد